Kerst·Kleine koekjes

Kerstschuimkransjes / toefjes (2)

 Ik beloofde eergisteren dat er snel een vervolg op de schuimkransjes zou komen. En hier is hij al… 

Na de schuimkransjes van vorige week had ik de smaak te pakken. Zo lekker waren ze! Nee even serieus… Ik had gewoon nog wat eiwit over. En weggooien wilde ik ze niet want ik liep ineens over van ideetjes.
DSC06810[1]

Een tipje van de sluier…

 
Het recept voor de kransjes vind je in mijn blog van vorige week. Deze keer gebruikte ik geen spuitmondje maar spuitzak zonder spuitmondje. Daar spoot ik gladde kransjes van. Met het idee ze later leuker te maken.
 
Nadat de kransjes afgekoeld waren smolt ik chocolade in de magnetron. Ik gebruikte ongeveer 150 gram chocolade. Hiervan deed ik 100 gram in de magnetron om te smelten. De andere 50 gram voegde ik toe toen de chocolade gesmolten was. Wanneer chocolade in de magnetron gesmolten wordt is het belangrijk dat het iedere 15 tot 20 seconden door geroerd wordt.
 
Met deze chocolade gaf ik een deel van de kransjes een voetje. Dit deed ik door de kransjes in de chocolade te dopen. Daarna legde ik de kransjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat om de chocolade te laten stollen. Ik verzeker je dat de schuimkransjes met chocolade nog lekkerder zijn!
 
De chocolade die nog over was deed ik in een boterhamzakje. Ik zorgde daarbij dat dit allemaal in 1 punt zat zodat ik het boterhamzakje als spuitzakje kon gebruiken. Nadat het puntje er afgeknipt was heb ik de chocolade over een deel van de kransjes laten lopen door zigzag bewegingen over de bakplaat met kransjes te maken. Direct daarna strooide ik nog wat kerstspikkels over de chocolade.
DSC06782[1]

De spikkels kocht ik bij een webshop met een heel uitgebreid en leuk assortiment bakspullen. Namelijk ‘De Bakzolder’. Het musketzaad vind je hier.

 
Toen ik daarmee klaar was had ik nog een paar kale kransjes over. Ik vond eigenlijk ook dat de andere kransjes nog wel wat konden gebruiken. Dus zocht ik mijn hulst plunger cutters op, een klein beetje groen fondant en wat rode sprinkels. Daarmee maakte ik schattige kerstkransjes, al zeg ik het zelf! 
DSC06801[1]
DSC06811[1]

En nog even een groepsfoto

 
Maar eigenlijk vind ik deze nog veel schattiger! Het chocoladevoetje en de hulst maken deze schuimtoefjes helemaal af.
DSC06815[1]
DSC06824[1]
DSC06829[1]
DSC06836[1]
DSC06844[1]
DSC06847[1]
DSC06856[1]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *