Kleine koekjes

Karamel-Pure chocolade-zeezoutsoesjes

Ben jij fan van een zout smaakje aan je zoete baksels? Dan kan je dit recept niet missen! Hou je van salted karamel? Dan vind je deze soezen vast geweldig! Zien ze er niet heerlijk uit!? Hier hou ik het dit weekend wel mee uit.

Dit heb je nodig voor ongeveer 15 soezen:

50 gram melk

50 gram water
50 gram roomboter
50 gram bloem
2 M eieren
snufje zout
En verder:
Pannetje
Spuitzak met evt. spuitmondje
spatel
Bakplaat met bakpapier of cupcake bakblik
Zo ga je te werk:
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Doe het water, de melk, het snufje zout en de roomboter in een pan en zet het op een middelhoge hittebron.
Zet de hittebron uit zodra de boter gesmolten is.
Voeg de bloem toe.
Vermeng de ingrediënten goed met elkaar.
Zet de hittebron weer aan en verwarm het deeg nog 3 minuten. Blijf er door roeren.
Zet de hittebron uit.
Doe het deeg in de mixerkom en zet de mixer klaar.
Voeg, al mixend, 1 ei toe en mix deze door het deeg tot het volledig is opgenomen.
Herhaal dit met het andere ei.
Vul een spuitzak met het deeg.
Spuit soezen van 15 gram deeg op de bakplaat of in de cupcake vorm.
Bak de soezen in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.
 Laat de soezen volledig afkoelen voor je ze vult.
 
Maak  de karamelbanketbakkersroom:

Dit heb je nodig:

300 gram suiker

60 gram water

3 M ei

345 gram melk

30 gram custard

En verder:

Pan met een dikke bodem

Magnetronbestendige kom

klein bakje

(elektrische) garde

siliconen spatel

spuitzak met spuitmondje

Zo ga je te werk:

Doe de suiker met het water in de pan met de dikke bodem.

Plaats het op de hittebron en zet deze matig warm aan.

Breng de suiker aan de kook. Laat het rustig karamelliseren tot het mooi goudbruin is. Zet dan de hittebron uit.

Terwijl de suiker karamelliseert kook je in de magnetron bestendige kom 100 gram van de melk.

In een bakje meng je de overgebleven melk met de custard tot alle custard opgelost is.

Voeg dan de eieren toe en roer tot alles goed gemengd is.

Zodra de suiker mooi goudbruin is voeg je voorzichtig de kokende melk toe. Roer goed door met een siliconen spatel.

Blijf roeren tot alle karamel is opgelost. Voeg dan voorzichtig het custard-eimengsel toe en roer dit met de garde goed door tot een egaal mengsel.

Doe de karamelbanketbakkersroom in de magnetronbestendige schaal en kook deze in de magnetron tot de gewenste dikte.

Laat de room afkoelen tot kamertemperatuur.

Doe de banketbakkersroom in de spuitzak met het spuitmondje

Vul de soezen aan de onderkant, met de karamelbanketbakkersroom, bewaar ze daarna in de koelkast.

Maak de pure chocolade ganache:

Dit heb je nodig:

175 gram slagroom

200 gram pure chocolade

50 gram suiker

50 gram roomboter

grof zeezout

Zo ga je te werk:

Breek de chocolade in kleine stukjes.

Breng de slagroom aan de kook. Zet de hittebron uit.

Voeg de suiker en de chocolade toe aan de slagroom. Roer door de slagroom tot alle chocolade gesmolten is.

Voeg roomboter toe en roer tot ook deze goed opgenomen is in de ganache.

Laat de ganache zo nodig nog wat verder afkoelen tot kamertemperatuur.

Dompel de soezen ondersteboven in de ganache.

Strooi op iedere soes wat zeezout korrels.

Bewaar de soezen tot gebruik in de koelkast.

  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *