Recepten·Snoep

Karamel-Hazelnoot reep

Afgelopen zomer tijdens onze vakantie in Oostenrijk waren we een dagje een Samnaun, een Zwitsers plaatje dat je alleen vanuit Oostenrijk kunt bereiken. Dat stadje staat vol met winkels waar je ‘tax-free’ kunt shoppen. Het is een kijk waard om er eens rond te kijken. Je verdwaald tussen de flessen drank, pakken sigaretten en dozen chocolade. Tussen al die dozen chocolade viel mijn oog op een reep gekarameliseerde hazelnoten. Wauw! Dat zag er lekker uit! Ik pakje mijn telefoon en appte een zusje en vriendin dat ik inspiratie opgedaan had voor de blog. Het duurde niet lang voor ik een berichtje terug kreeg dat ik daar maar niet te lang mee moest wachten. Het duurde bijna een half jaar maar nu heb ik het dan toch echt zelf ook gemaakt. Na het maken duurde het nog 24 uur voor ik er van proefde. Daarna verdween het uit zicht tot zusjelief kwam en het meenam.

Dit heb je nodig:

200 gram suiker

50 gram water

100 gram hazelnoten

En verder:

Pannetje met een dikke bodem

evt. kwastje en koud water

cakeblikje ong. 14×7 cm

bakpapier

silicone spatel

Zo ga je te werk:

Verwarm de oven voor op 160 graden en rooster hierin de hazelnoten in ongeveer 7 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze daarna afkoelen.

Doe de suiker met het water in de pan met de dikke bodem.

Zet de hittebron matig warm aan en breng de suiker al roerend aan de kook.

Stop met roeren en draai de hittebron zo laag mogelijk.

Laat de suiker karamelliseren tot hij mooi goudbruin is.

Doe de hazelnoten er bij en roer het goed door elkaar heen.

Stort het noten-karamel mengsel in de bakblikje en laat het hierin ongeveer 15 minuten afkoelen.

Verwijder het uit het blikje en haal het bakpapier er af.

Laat het dan verder afkoelen.

Snij het in de lengte in 2 stukken en in de breedte ongeveer 6 – 8 stukjes.

Smullen maar!

Tip:

Neem niet te veel het is slecht voor je lijn 😀

bovendien kun je het een aantal weken bewaren en er dus langer dan een dag van genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *