Kleine koekjes

Kaneelbiscuits… Zo lekker!

Gisteren heb ik iets lekkers gemaakt. Je weet wel: Iets waar je je vingers bij opeet. Ja, echt waar… Heerlijk! Vindt je de ‘langetjes’ van Verkade lekker?  Ik verzeker je dat je deze nog lekkerder vindt. Hier neem je er niet een, niet twee maar minstens drie van. En wat maakt dat uit…? Zoveel calorieën zitten er toch niet in!

DSC07457 met watermerk[1]

Ik had al langer het idee om een keer zelf te proberen deze koekjes te maken. En zo moeilijk kon het niet zijn, dacht ik zo. En laat ik daar nu net gelijk in hebben!

Gisteren had ik een restje biscuitdeeg over. Je kent dat wel: Ei net zwaarder dan dat je verwachtte, nog een beetje mix erbij, beetje water er bij en dan… te veel om alles in het bakblik te doen, zonder overstromingen te krijgen.
En dan heb je een restje: Net te weinig om nog een klein biscuitje te bakken maar te veel om weg te gooien. Dus vette ik een van mijn cakeblikken in, lag een bakpapiertje op de onderkant, deed het restje biscuitdeeg er op en hoppa: De oven in! Drie kwartier later haalde ik er een platte plak van zo’n 2 cm dik uit. Ik snee er 15 dunne plakjes van, smeerde die in met een beetje kaneelsiroop, bestrooide ze met een beetje suiker en kaneel… En hoppa: Weer de oven in. Anderhalf uur later haalde ik een knapperig theebiscuitje te voorschijn.
DSC07427 met watermerk[1]

Proeven? Te laat! Ze zijn al op…

Maar ik heb wel onthouden hoe jij ze kan maken. Dus ik zal zeggen: Snel aan de slag!
DSC07422 met watermerk[1]

Dit heb je nodig:

1 ei M
65 gram biscuitmix
6 gram water
Kaneelsiroop
2 theelepels kaneel
2 eetlepels fijne kristalsuiker of poedersuiker
En verder:
Cakeblik
Bakplaat
bakpapier
DSC07446 met watermerk[1]

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 145 graden hete lucht.
Vet een cakeblik in. Ik gebruikte de standaard maat.
Leg op de bodem van het cakeblik een stukje bakpapier. 
Doe het ei, de biscuitmix en het water in een beslagkom en mixt het op de hoogste stand in 7-8 minuten tot een luchtig beslag.
Daarna mix je nog 2-3 minuutjes op de laagste stand.
Lepel het mengsel voorzichtig in het bakblik. Bak het biscuit in ci. 40 minuten gaat.
Let op: Dit is afhankelijk van je oven. Het biscuit is gaar als hij terug veerkrachtig aan voelt als je er zachtjes op drukt. Open de oven niet voordat 2/3 van de baktijd verstreken is.
Wanneer het biscuit uit de oven komt haal je het direct voorzichtig uit het bakblik. 
Zorg dat de oven 145 graden blijft.
Snij het biscuit in 15 smalle reepjes.
Je kunt deze reepjes direct temperen met een beetje kaneelsiroop. Dit hoeft niet perse.
Leg de biscuitjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Meng in een schaaltje 2 theelepels kaneel met 2 eetlepels suiker.
Bestrooi de boven en onderkant van de biscuitjes hier mee.
Pas de temperatuur van de oven aan naar 100 graden.
Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de biscuitjes 40 minuten.
Draai ze dan om en bak ze nogmaals 40 minuten.
Haal de bakplaat uit de oven en laat de biscuitjes afkoelen op een rooster. 
 
Ik zou zo zeggen: Zet een lekker kopje thee en smullen maar! Soppen mag 😉 
DSC07425 met watermerk[1]

Voor deze biscuit gebruikte ik de biscuitmix van Funcakes. Het wordt verkocht in zakken van 5 en 1 kg. Vindt je dat te veel dan hebben ze ook nog zakjes van 500 gram.

Gebruik je een andere mix of liever een recept? Hou dan de verhoudingen aan zoals je gewend bent. Maar ga wel uit van 1 ei  van 50 gram.
DSC07423 met watermerk[1]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *