In de media en samenwerkingen

Gouden momenten met kiwi SunGold

Kennen jullie dat ook? Die momenten waarop je je thuis heel gelukkig voel zonder dat er iets heel bijzonders is. Zo’n momentje had ik pas. Een heerlijke warm zonnetje, een dametje dat even een slaapje deed, een knul die zichzelf even vermaakte. Zelf had ik opeens hét idee! Ik liep er al een paar dagen over te verzinnen. Want na het inschrijven voor de Kiwi SunGold Bloginsiders actie van Leuke Recepten.nl kreeg ik een mailtje: You’re in! We hebben 3 opdrachten voor je: Maak een ontbijt met de gouden zonnetjes, maak een foto van jezelf en een healty Kiwi momentje en als laatste maak je een tussendoortje met de SunGold Kiwi. Nu heb ik een voorkeur voor de gele kiwi’s. Ze zoeter en daarmee een stuk lekkerder. En stiekem vind ik de kleur ook mooier 😀 Ik dacht dat de inspiratie wel snel zou komen maar over die laatste opdracht moest ik toch even nadenken. En terwijl ik een paar van die stille gouden momentjes thuis beleefde kwam het idee ineens boven borrelen: Bijna iedereen snijd een kiwi in de breedte door en lepelt hem dan uit. Of je schilt hem af en eet hem in plakjes of partjes. Veel meer variaties zijn er volgens mij niet 😉 Toch zag ik er ineens een plantenbak in:

Na het maken van deze vrolijke bloemenbak doe je nog steeds hetzelfde als iedereen: Je eet de bloemetjes zo uit het vuistje en je lepelt de plantenbak uit 😀 Maar dit ziet er natuurlijk veel leuker, gezelliger en aantrekkelijker uit! Ik hou er van… Zo’n simpele, heerlijke kiwi nog net iets aantrekkelijker maken.

Na het maken van deze kiwi bloemenbak ging ik onze tuin in om te genieten van de hortensia’s die nu nog volop in bloei zijn. Kon ik gelijk even genieten van mijn net gemaakte tussendoortje. Ik ging dichtbij de hortensiastruiken zitten en mijmerde een beetje weg. Niet voor lang want ik kreeg gezelschap van Steven. Mam, zei hij, mag ik een foto van jou maken? Tuurlijk, schat! Jij wel. Deze mama wil weleens zien wat jij nu zie als je naar mij kijkt. Ik dacht dat hij het fototoestel niet stil genoeg hield maar niets was minder waar:

Ik hoop maar dat hij mij altijd zo lachend en gelukkig ziet 😉

Of in ieder geval dat dat juist de momenten zijn die hij zich herinnerd als hij straks net zo oud is als ik nu ben.

 

Wat heb je nodig voor 2 bloemenbakken?

2 rijpe SunGold Zespri Kiwi’s

1 banaan

10 gram pure chocolade

evt. munt blaadjes

citroensap

En verder:

Mes

Bloemen uitstekers in verschillende maten

cocktailprikkers

keukenpapier

Zo ga je te werk:

Snij één kiwi in de lengte door zodat twee gelijke helften ontstaan.

Snij de andere kiwi in de breedte door in 6 plakken van ongeveer 1 centimeter dik.

Steek met een precies passende bloem uitsteker 6 bloemen uit de kiwiplakjes

Dep de plakjes goed droog met de keukenrol.

Hak de chocolade in kleine stukjes.

Verdeel de fijngehakte chocolade over de kiwihelften.

Steek voorzichtig cocktailprikkers in de kiwibloemen. Steek ze in de kiwihelften.

Haal de banaan uit de schil.

Snij de banaan in plakken van ongeveer een halve centimeter dik.

Besprenkel deze met citroensap.

Steek een bloemetje uit de banaan met een uitsteker die net iets groter is dan de banaanplakjes.

Verdeel de bananenbloemen tussen de kiwibloemen. Ook bij deze bloemetjes kan je er een cocktailprikker in prikken om ze wat hoger te zetten.

Garneer het met hier en daar een muntblaadje.

Smullen maar!

 

Jammer genoeg verkleurt de banaan, ondanks de citroensap toch. Dit komt mede ook door het uitsteken van het bloemenvormpje. Doe dit dus zo laat mogelijk.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *