Kindertaarten en cupcakes·Op bestelling gemaakt

En weer twee dummy taarten

Afgelopen weken was het hier heel erg stil. Voor de zomervakantie had ik flink vooruit gewerkt omdat ik wist dat september heel druk zou worden. Zo druk ik geen tijd /energie (over) zou hebben om aan de blog te werken. Wat ik niet wist was dat ik door die drukte een heftige terugval (van mijn bijna burn-out) zou krijgen. Hierdoor heb ik de laatste tijd niet zoveel bakkriebels. En als ik ze heb dan kost het me een behoorlijke hoeveelheid energie en tijd. Inmiddels gaat het gelukkig wel weer beter dan 3 weken geleden maar heb ik nog lang niet zoveel energie als ik voor september had. Daarbij kwam dat ik nog een lijstje had met dingen die ik wilde/moest afhandelen. Eén puntje op die lijst kan er inmiddels afgeschrapt worden. Omdat ik zo weinig energie had en liever op mijn achterwerk zat dan stond of liep ging ik aan de slag met de volgende twee dummytaarten. Ze liggen in het verlengde van de twee dummytaarten waar ik een maand geleden over blogde. Ook deze taarten zijn gemaakt voor het gebruik op een basisschool. Beide taarten zijn voor een andere school. Daardoor maakt het niet uit of ze nu veel of weinig op elkaar lijken. En ik vond het wel fijn om niet zo na te hoeven denken over een ontwerp.

 

Deze keer gebruikte ik een andere lettertype dan bij de vorige taarten. De rode taart gaat in groep 3 gebruikt worden en daarom moeten de letters wel een beetje op lijken op de letters die kinderen leren, vond ik. Al verbaas ik mij er trouwens over dat Steven, die nu ook in groep 3 zit, precies weet te benoemen of het blokletters, leesletters, schrijfletters of hoofdletters zijn… Al die verschillen leerden ik 25 jaar geleden niet in één keer, haha.

Deze taart was trouwens ons cadeautje voor de juf van de klas waar hij in gebruikt gaat worden. Zij is een vriendin van ons. Handig zo’n hobby, hé?

De andere taart gaat gebruikt worden in een groep 1. De vriendin die deze taart bestelde wilde heel graag de kaarsjes in een wijde kring en echte leesletters. Gelukkig had ik die ook maar persoonlijk vond ik ze toch wat aan de kleine kant.

Deze keer tekende ik het lijntje met een eetbare stift op de taarten in plaats van slietjes van fondant te maken.  Wel zo snel en ook zo gek nog niet.

Ik hoop van af nu weer af en toe een blogberichtje online te zetten. Ze zullen alleen wat onregelmatiger en misschien ook wat korter van inhoud zijn of makkelijkere recepten dan jullie de laatste tijd gewend waren. De focus komt de komende maanden weer even wat meer op mijzelf en mijn gezinnetje te leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *