Kleine koekjes

Een cadeautje voor oma

Op 4 oktober werd mijn oma 80 jaar. Vorig jaar maakte ik een taart in de vorm van een klos garen.

Dit jaar had ik geen tijd en energie om een mooie taart voor haar verjaardag te maken dus moest ik iets anders verzinnen. Maar wat..?
DSC00219 uitsnede met watermerk[1]

En dat is best lastig… Oma’s hebben altijd alles al en vinden alles leuk wat ze krijgen maar om nu nummer 10 te zijn die met een boeket aankomt… Of nummer 5 met een of ander snoeppakketje… Nee dat wil ik nu net niet… Dus moest ik iets anders verzinnen.

Oma houdt wel van iets wat ik voor haar maak dus zoiets moest het in ieder geval worden. Maar wat…
En opeens had ik het… Oma krijgt van ons, het komende jaar, iedere 2 maanden 1x eigen gebakken koekjes of een andere lekkernij. En uiteraard zit er een extra lekkernij in het verschiet voor rond de kerstdagen, haha…
Om oma op haar verjaardag toch ook iets te geven maakte ik een boekje met daarin waardebonnen. Deze kan ze bij mij inleveren maar dat hoeft natuurlijk niet, ik heb netjes in mijn agenda gezet wanneer oma iets lekker voor bij de koffie krijgt…
En omdat zo’n boekje ook nog een beetje kaal is maakte ik nog wat Weespermoppen voor haar.
DSC00244 met watermerk[1]

Nooit geweten dat het zo makkelijk was om die koekjes te maken. Het is bijna zonde van de energie om de oven op te stoken als je dit recept niet keer 2 of 3 doet…

 
Wat heb je nodig:
300 gram amandelspijs
1 eidooier
3 eetlepels fijne kristal suiker
 
En verder:
Bakplaat bekleed met bakpapier
Evt. huishoudhoud folie
DSC00226 met watermerk[1]

Zo ga je te werk:

Verkruimel de amandelspijs.
Kneed het met de eidooier tot een samenhangend deeg tot hij egaal van structuur en kleur is.
Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken.
Rol hier 2 staven van die overal even dik zijn.
Rol de staven door de suiker heen tot ze overal gelijkmatig besuikerd zijn.
Leg deze staven ong. een half uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de staven in plakjes van ongeveer 2 cm dik.
Druk de boven en onderkant van de schijven nog even in de overgebleven suiker.
Leg de koekjes op het bakblik.
Bak de koekjes in 8 – 10 minuten goudbruin.
 
Tip: Rol het deeg in huishoudfolie tot staven. Hierdoor blijft je werkblad schoon en persoonlijk vind ik het makkelijker werker.
 
Let goed op de kleur van je koekjes… Zoals je ziet zijn deze iets te lang gebakken. En daardoor een beetje droog van smaak geworden…
DSC00242 met watermerk[1]
DSC00241 met watermerk[1]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *