Kleine koekjes·Recepten

cinnamonroll cookies

Tot ver buiten Zweden zijn de Kanelbulle of Cinnamon rolls inmiddels bekend. Inmiddels staat Pinterest vol met variaties op deze broodjes. Ik probeerde van die recepten ooit al een cake die er op de foto’s zo lekker uit zag maar die bij mij grandioos mislukte, helaas. Daarna heb ik nooit meer een poging gedaan om hem nog eens te maken. Maar ik vond wel een heel lekker uitziend koekje met de naam Cinnamon Roll Cookies. Oeh… Die wilde ik wel proberen te maken. En tada… Die lukte! Ik had wel mijn vraagtekens over een stukje in het recept maar besloot dat maar gewoon te volgen en te kijken waar het op uit draaide. Wij vonden ze erg lekker en hopen dat jij ze ook kan waarderen.

DSC01965 met watermerk

Dit heb je nodig:

Voor het koekjesdeeg:

100 gram poeder suiker

175 gram roomboter

2 gram zout

5 gram vanille extract

175 gram bloem

En verder:

Huishoudfolie,

kwastje

Zo ga je te werk:

Mix alle ingrediënten, behalve de bloem, 3 minuten met de mixer door elkaar.

Voeg de bloem toe en kneed er een glad deeg van.

Rol het tussen twee lagen huishoudfolie uit tot een gelijkmatige rechthoekige lap van 20×30 cm.

Verpak het goed in de huishoudfolie

Laat het ongeveer 1 uur rusten in de koelkast.

Wat heb je verder nodig:

1 eiwit

5 gram water

50 gram kristal suiker

4 gram kaneel

DSC01981 met watermerk

Zo ga je te werk:

Klop het water met het eiwit los.

Meng de suiker met de kaneel.

Haal het deeg uit de koeling en verwijder de bovenste laag huishoudfolie.

Smeer met een kwastje de deegplak in met het eiwit.

Verdeel de suiker en kaneel gelijkmatig over de deegplak.

Rol de deegplak op. Het begin is even lastig. Maak zo goed mogelijk gebruik van de onderliggende laag huishoudfolie maar zorg dat dit niet tussen de deeglagen blijft zitten!

Pak het deeg strak in met het huishoudfolie en leg het voor 20 minuten in de diepvries.

Verwarm de oven voor 175 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snij plakjes van ongeveer 1 – 1,5 cm dik.

Leg de deegplakjes op de bakplaat.

Bak de koekjes in ongeveer 12 – 14 minuten tot ze licht verkleuren.

Laat ze 3 minuten afkoelen op de bakplaat, verplaats ze dan naar het taartrooster en laat ze daar verder afkoelen.

De koekjes zijn zonder drizzle erg lekker. Met drizzle, zoals op de foto worden ze een stuk zoeter. Voor de liefhebbers hier nog even hoe je deze drizzle maak.

meng 60 gram poedersuiker met 2 gram vanille extract en wat water tot een gladde dikke substantie. Drizzle dit er over met behulp van een spuitzakje / cornetje of een lepeltje.

Dit recept komt van sprinklesomesugar.com

 DSC01969 met watermerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *