Grote koeken

banaan – lange vinger rol

In onze vakantie in Zwitserland werd ik enorm nieuwsgierig door een filmpje waarop lange vingers in melk gedoopt werden en daarna tot een rol werden opgerold. Thuis gekomen keek ik het filmpje nog een keertje, legde het aan de kant en dacht: Ik doe mijn eigen ding 😀 En dat kwam nog goed ook. Dat is het leukste van alles! Zo gaf ik er mijn eigen signatuur aan zoals ze dat bij Heel Holland Bakt zo mooi noemen. Tijdens onze picknick aan het strand, in onze laatste vakantieweek genoten we van deze heerlijk banaan – lange vinger rol. Ik zou hem zo weer maken! Wat was het leuk en lekker om te maken.

Dit heb je nodig voor één rol:

20 lange vingers

100 ml melk

50 + 25 gram Nutella

5 gram cacao

2 bananen

2 M eieren

130 gram melk

20 gram custard

4 zakjes vanille suiker

20 gram kristalsuiker

 

En verder:

Snijplank

Huishoudfolie

Magnetronbestendige bak

Garde of mixer

spuitzak(ken) met stervormig spuitmondje

Zo ga je te werk:

Begin de avond voor je de rol klaar wil maken met het drenken van de lange vingers.

Leg als eerste een laag huishoudfolie op je snijplank.

Meng 100 ml melk met 50 gram Nutella en 5 gram cacao goed door elkaar.

Leg de lange vingers in dit chocolademelk en geef ze ongeveer een halve minuut de tijd om zich vol te drenken.

Leg twee rijen breed tien lange vingers achter elkaar.

Dek het af met huishoudfolie en zet het tot de volgende dag in de koelkast.

Meng vanillesuiker en kristalsuiker met de eieren in een magnetronbestendige kom.

Voeg 200 gram melk toe en roer met de garde of mixer goed door elkaar.

Meng de overige melk met de custard tot alle klontjes opgelost zijn.

Voeg ook dit toe aan het melk / eimengsel en roer het nog een keer goed door elkaar.

Kook de banketbakkersroom in de magnetron tot de gewenste dikte.

Roer of mix de hete banketbakkersroom nog even goed door elkaar.

Giet het over op een schotel of bord.

Leg een velletje huishoudfolie op de banketbakkersroom. Laat het zo volledig afkoelen.

Haal de lange vingers uit de koelkast.

Buig de lange vingers alvast voorzichtig om een lange stok of deegroller die ongeveer zo dik is als een banaan.

Verwijder het huishoudfolie dat op de lange vinger ligt.

Verdeel de iets meer dan de helft van de banketbakkersroom gelijkmatig over de lange vingers.

Doe 25 gram Nutella in een spuitzak en spuit een flinke baan over de banketbakkersroom.

Verwijder de schil van de bananen en leg deze over de volledige lengte van de lange vingers. Leg ze op ongeveer 1/3 van de breedte van de lange vingers.

Rol de lange vingers nu op begin vanaf de kant waar de banaan het dichtstbij de uiteinde van de lange vingers legt. Maak gebruik van de huishoudfolie door deze aan beide lengte punten vast houden. Het is een lastig maar zeker niet onmogelijk karweitje.

Spuit de rest van de Nutella met zigzagbewegingen over de lange vingers.

Doe de overige banketbakkersroom in de spuitzak met stervormig spuitmondje en spuit kleine toefjes op de scheiding van de lange vingers.

Snij de overige banaan in plakjes en garneer de bovenkant van de rol er verder mee.

Strooi als laatste nog wat stukjes pure chocolade over de toefjes.

Bewaar de rol tot serveren in de koelkast.

En om het maar met mijn kleuter te zeggen: Enjoy your snack!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *