Gebak en Tartelettes

Appelgalettes

Weet je dat het vandaag landelijke appel plukdag is? Een aantal fruittelers in Nederland heeft vandaag hun deuren opgesteld zodat je je eigen appels in hun boomgaard kon plukken.

Het is niet de eerste keer dat dit georganiseerd werd maar voor mij wel de eerste keer dat ik naar zo’n plukdag geweest ben.
Thuis gekomen kon ik het niet laten om iets lekkers te maken met, uiteraard, appel!
Dat resulteerde in deze lekkernijen:
DSC09805 met watermerk[1]

Jij kan ze ook zelf maken.

 Dit heb je nodig voor 10 appelgalettes:
5 roomboter bladerdeegplakje
3 appels
sap van een halve sinaasappel
2 eetlepels suiker
1 theelepel kaneel
2 eetlepels amandelschaafsel + wat extra
175 gram ongekleurde marsepein
 
En verder:
grote schaal
bakplaat bekleed met bakpapier
 
Hoe ga je te werk:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Ontdooi de bladerdeeg en halveer de plakjes.
Schil de appels af en snij ze in dunne plakjes.
Doe ze in een grote schaal.
Meng de schijfjes met de sinaasappelsap, de suiker, de kaneel en de amandelschaafsel.
Snij de marsepein in zeer dunne plakjes.
Leg op ieder plakje bladerdeeg een aantal schijfjes marsepein.
Leg daar boven op de schijfjes appel.
Strooi hierover nog wat amandelschaafsel.
Bak de galettes in circa 25 minuten goudbruin.
DSC09806 met watermerk[1]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *