Grote koeken

Week van het rode zomerfruit ~ Amandel-Kersen flappen

Oh jongens! Wat waren deze lekker, zeg! Een variatie op de traditionele appelflappen en mmmm… zo lekker! Als ik zelf appelflappen bak heb ik altijd een paar problemen… Ik vind dat er niet genoeg vulling in zit en ik krijg ze nooit mooi op de foto… De foto’s van deze kersenflappen lukten gelukkig wel goed. En dat probleempje met de vulling heb ik creatief opgelost. Misschien is het een combinatie van die dingen en de super smaak dat ik echt heel erg blij ben met dit resultaat. Benieuwd hoe ze smaken? Lees snel verder en check of je de ingrediënten in huis heb. Daarna hoe je ze alleen nog maar te maken.

DSC02605 met watermerk

Dit heb je nodig voor 4 flappen:

4 plakjes bladerdeeg

pakje amandelspijs Dr. Oetker (hiervan gebruik je maar een klein deel)0022

100 gram ontpitte kersen

115 gram water

10 gram maïzena

50 gram suiker???

1 S ei

scheutje melk

amandelschaafsel

En verder:

Bakplaat bekleed met bakpapier

Pannetje

Kaasschaaf

Zo ga je te werk:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de kersen met 100 gram water en de suiker in een pannetje en kook het ongeveer 15 minuten op een laag vuur.

Los de maïzena op in het overige water. Voeg dit papje al roerend toe aan de kersen.

Zet het vuur uit zodra het water voldoende gebonden is.

Laat het afkoelen voor gebruik.

Ontdooi de plakjes bladerdeeg.

Klop het ei met de melk los zodat het goed door elkaar mengt.

Schaaf plakjes amandelspijs van het blok amandelspijs.

Bedek een diagonale helft van het bladerdeeg met de plakjes spijs. Dit mag best 2 laagjes op elkaar zijn. Hou 1 cm van de rand vrij.

Smeer de vrijgehouden rand in met een klein beetje van het ei mengsel. Doe dit alleen waar je ook het amandelspijs gelegd heb.

Vouw de helft van het plakje bladerdeeg, waar geen amandelspijs ligt, over de andere helft heen zodat een driehoek ontstaat.

Leg de flappen op de met bakpapier bekleedde bakplaat.

Smeer de bovenkant in met wat eimengsel.

Strooi een ruime hoeveelheid amandelschaafsel over het eimengsel.

Laat de flappen een kwartiertje rusten.

Smeer dan nogmaals de bovenkant in met het eimengsel.

Bak de flappen in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

Laat ze afkoelen.

Snij de daarna horizontaal open.

Vul de flappen met de kersen vlaaivulling.

Strooi wat poedersuiker over de bovenzijde van de flappen.

Smullen maar!

DSC02572 met watermerk DSC02582 met watermerk

DSC02594 met watermerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *