Grote koeken

Aardbeiencake

Bakken in de oven, met dat warme weer van vorige week, is niet zo’n succes. Bakken in de zon is dan een beter idee, toch? Dit recept heb ik daarom maar even in ‘de ijskast’ gezet. Gelukkig is het nog steeds volop aardbeientijd en dus heb jij nog mogelijkheden genoeg om deze cake te maken. Misschien heb je alle ingrediënten er zelfs wel voor in huis!

DSC05090 met watermerk[1]

Dit heb je nodig om het te maken:

3 eieren
80 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
snufje zout
55 gram roomboter + extra om in te vetten
70 gram bloem
10 gram maïzena
100 gram aardbeienjam
ongeveer 10 aardbeien
 
En verder:
springvorm 22 cm
theezeefje
bakpapier
thee- of dessertlepeltje
mixer
spatel
pannetje 
DSC05099 met watermerk[1]

Zo ga je te werk:

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Vet de randen in met boter.
Verwarm de oven voor op 165 graden.
Breek de eieren 1 voor 1 in een bakje en doe ze daarna in de mixerkom.
Voeg de beide suikersoorten en een snufje zout aan de eieren toe en klop dit op de hoogste mixerstand in ongeveer 5 minuten tot yoghurt dikte. 
Smelt de roomboter op een laag vuur.
Zeef de bloem en de maïzena boven het ei/suiker mengsel.
Voeg gelijk daarna de roomboter toe.
Spatel voorzichtig het beslag goed door elkaar tot de boter en de bloem opgenomen zijn.
Doe het beslag in de springvorm.
Schep de jam met de dessertlepel op het beslag. Verdeel hoopjes jam over de hele bovenkant.  
Gebruik de achterkant van de lepel om de jam door het beslag te roeren. Doe dit voorzichtig dan ontstaat er een  ‘zebra-effect’.
Was de aardbeien, dep ze droog, verwijder de kroontjes en halveer de ze.
Verdeel ze gelijkmatig over bovenkant van de cake.
 Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 30 minuten.
Verwijder de tulband uit de oven en haal de rand van de springvorm er af.
DSC05086 met watermerk[1]
DSC05093 met watermerk[1]
DSC05095 met watermerk[1]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *