Kleine koekjes·Voor en met kinderen

Bakken met en voor kinderen: Bladerdeeg Smarties hapjes

In het nieuwe jaar heb ook ik zo mijn goede voornemen 😉 In dit geval betekend het dat ik mij voorgenomen heb om iedere week woensdag van de maand een recept online te plaatsen van iets dat kinderen graag lusten. Ik streef naar eenvoudige recepten waarbij ze ook een handje kunnen helpen. Soms is het recept dat zij wel zullen waarderen maar waarbij het minder handig is als ze helpen. Uitgaande van de smaak van Steven en Rosalie laat ik je vandaag zien hoe je zelf bladerdeeghapjes met Smarties kunt maken. Je kan de Smarties uiteraard ook vervangen door M&M’s of spekjes. Bij ons eten we weinig snoepjes, ze vragen er ook eigenlijk nooit om. Het enige snoepgoed waar ze wel om vragen zijn Smarties. En dan vaak om er een feestboterham van te maken: Eerst Nutella en dan Smarties er over gestrooid. Dat mag niet elke keer en daarom noemen ze het een feestbroodje. Van die feestbroodjes is het recept van vandaag afgeleid.

 

 

Dit heb je nodig voor 12 Smarties hapjes:

6 plakjes bladerdeeg

120 gram Nutella

koud water

125 gram melkchocolade

3 a 4 doosjes Smarties

Musketzaad

1 S ei

slokje melk

 

En verder:

Bakplaat bekleed met bakpapier

Vork

2 Theelepels

Bakkwast

Zo ga je te werk:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Laat het bladerdeeg ontdooien.

Snij ieder plak bladerdeeg verticaal door de midden.

Schep in het midden van de onderste helft van ieder stuk bladerdeeg een lepel Nutella.

Maak de randjes van het bladerdeeg licht vochtig met hulp van de bakkwast.

Klap het bladerdeeg dubbel en druk het licht aan met je handen.

Druk de randjes rondom goed dicht met een vork. Voor het mooiste resultaat doe je ook het randje dat niet gesneden maar gevouwen is.

Breek het ei en roer het, met de melk, goed door elkaar.

Bestrijk ieder bladerdeeghapje met het ei mengsel.

Leg de bladerdeeghapjes op de bakplaat.

Bak ze in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.

Laat de hapjes volledig opkoelen.

Smelt en tempereer de chocolade.

Doop ieder bladerdeeghapje voor de helft in de chocolade. Laat de overtollige chocolade er af lopen.

Leg de hapjes terug op de bakplaat.

Strooi Smarties en musketzaad over de chocolade. Laat ze uitharden.

Smullen maar!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *