Gebak en Tartelettes

Apple crumble

Zijn jullie klaar voor een makkelijk en lekker dessertje? Mijn zoon is hier echt gek op! Dochterlief houdt het liever bij danoontjes maar dat veranderd vast nog wel. Sowieso eet Steven graag appel of het nu een appeltje zo is, een flinke schep appelmoes bij zijn prak(je), gestoofde appels i.p.v. groente of deze heerlijke apple crumble: Ik kan hem er ’s nachts voor wakker maken. Overigens maakte ik deze schaal vol toen mijn ouders en zus met haar gezinnetje kwamen eten en ging hij een heel eind op! Mmmh! Ik denk dat ik voor vanavond ook maar dit als toetje maak.

Dit heb je nodig voor een ronde ovenschaal van ongeveer 27 cm rond:

700 gram appel, geschild en in stukjes gesneden.

40 gram suiker

flinke snuf kaneel

Voor de kruimellaag:

120 gram koude roomboter

100 gram witte basterd suiker

200 gram tarwebloem

4 gram kaneel

Zo ga je te werk:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in kleine stukjes.

Meng de appelstukjes met een snuf kaneel en 40 gram suiker.

Doe dit in de ovenschaal.

Maak het kruimeldeeg door alle ingrediënten daarvoor door elkaar te kneden.

Verdeel dit over de appelstukjes.

Bak de crumble ongeveer 20 minuten. Hij is klaar als het kruimeldeeg mooi goudbruin van kleur is.

Serveer hem warm. Eventueel een bolletje vanille-ijs er bij en klaar is je luxe, makkelijke dessert.

Tip:

Voeg naar smaak ook eens andere dingen toe bijv. rozijnen of blauwe bessen.

Zie voor tips voor het kruimeldeeg het basisrecept kruimeldeeg

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *